5 tips på hur du inreder i modern Art Déco

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Oscar & Clothilde.

Art Déco-inredning har blivit allt mer populär de senaste åren och beskrivs som en stil som utstrålar elegans, glamour och modernitet. Inom Art Déco gäller det att använda symmetriska och starka mönster tillsammans med mustiga textilier blandat med mässings- och metalldetaljer. Idag finns det ett brett utbud av möbler och inredning som är inspirerade från eran men som har en mer uppdaterad design. Läs våra tips och bli inspirerad om hur du kan skapa din egen Great Gatsby interiör!

1.Art Déco lampor

art déco lampa

homestolove.com

art déco lampa

bower-studios.com

art déco lampa

contemporist.com

Låt belysningen bli en riktig showstopper i rummet! Här visas tre taklampor med olika design men som ändå faller in i Art Déco-stilen med sin gyllene färg och symmetriska design. Skaffa lampor som har matta eller glänsande metaller med raka linjer, eller en mer iögonfallande kristallkrona med mönster och material som är typiska för Art Déco.

2.Art Déco tapeter

art déco tapet rosa

muralwallpaper.com

art déco tapet guld, mörkblå

grahambrown.com

Här kan du verkligen få liv i ett rum med hjälp av en Art Déco tapet! Pryd alla väggar med ett utstickande mönster eller välj endast att skaffa en dekorativ fondvägg. Det finns både tapeter som är mer diskreta i sin framtoning  med moderna färgpaletter eller så kan du välja en tapet med en mer klassisk design, som har ett starkt mönster i metall mot en kontrasterande bakgrund.

3.Art Déco möbler

popsugar.com

Art Déco sängram, sänggavel

courtesyofanthropolgy.com

Art Déco fåtölj sammet, blå

rocketstgeorge.uk.com

Här visas bland annat ett par smaragdgröna fåtöljer med mattsvarta ben som ger möblerna ett mer modernt och inte så tungt utseende. Inred med kuddar, filtar, gardiner och överkast i sammet så kommer du långt. Eller varför inte låta sängramen skapa en diskret känsla av Art Déco i sovrummet utan att ta över för mycket.

4.Art Déco posters

art déco poster

splashnology.com

art Déco poster

behance.net

art déco poster

andersondesigngroupstore.com

Posters i Art Déco är vackra inredningsdetaljer som ger karaktär till rummet. Dess grafiska utformning imponerar med sin känsla av enkelhet men ger samtidigt ett mycket levande intryck. Det finns både kopior på gamla affischer från 20-talet men även nya varianter, som den här filmpostern när filmen Moulin Rouge hade premiär.

5.Art Déco speglar

Art déco spegel

neimanmarcus.com

art déco spegel

ufdshop.com

Inred med vackert detaljrika speglar för att få in en känsla av Art Déco i rummet! Typiskt med Art Déco speglar är att dessa ramar är i antingen metall, guld eller svart. Här är tre helt olika speglar som blir en vacker detalj i rummet med sina utskärningar och inramningar. Vill du se fler speglar, se fler här!

Märkt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *